Waarschuwing

Het formulier #4 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

Praktijkopleiding Voorraadbeheer

Praktijkopleidingen
Logistiek Management
€ 2395 excl. BTW
2 maanden

Om de kosten van de opslag binnen uw onderneming zo laag mogelijk te houden, is het van belang om zo min mogelijk goederen in voorraad te houden. Toch moet u altijd voldoende goederen op voorraad hebben. Met voorraadbeheer zorgt u voor een goed evenwicht. Voorraadbeheer behelst alles wat te maken heeft met het beheren van goederenstromen binnen uw onderneming. Goed zicht houden op uw voorraad kan op meerdere manieren. Een goed voorbeeld zijn de streepjescodes die supermarkten toepassen: op moment van verkoop weet men precies welk product de deur uit gaat. Deze praktijkopleiding biedt u de juiste theorie en praktijk om optimaal in het brede werkveld te kunnen functioneren. Het is een brede maar vooral ook een praktijkgerichte opleiding.  Door het opstellen van een Verbeterplan Praktijk-Case© brengt u het geleerde meteen in de praktijk. Veel startende en ervaren logistieke medewerkers hebben deze praktijkopleiding reeds gevolgd. Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op doeltreffende wijze voorraadbeheer toe te passen.

Doelgroep

Deze praktijkopleiding is ontwikkeld voor iedere logistieke en facilitair medewerker of voor mensen die op korte termijn deze functie willen gaan bekleden. De praktijkopleiding is ook geschikt voor iedereen die inzicht willen hebben in de voorraadprocessen binnen organisaties.

Studiebegeleiding

VSK Academy biedt haar cursisten studiebegeleiding. Dit betekent dat iedere cursist een persoonlijke studiebegeleider aangewezen krijgt. U kunt gedurende uw studie maximaal 2 uren vragen stellen over uw studie en over het schrijven van uw verbeterplan. Met dit unieke concept verhoogt u uw slagingskans.

Vooropleiding

VSK Academy stelt geen eisen aan uw vooropleiding. Enige werkervaring is een pré.

Studiewijze

Tijdens de opleiding staat het leren door doen centraal. U werkt met persoonlijke leerdoelen, praktijkcases en praktijk gerelateerde oefeningen. Als rode draad door de opleiding doorloopt u stap voor stap de onderdelen van communicatie. Door onder meer het inbrengen van uw eigen situaties wordt de opleiding gericht op de eigen werksituatie.

Studievoorbereiding

Iedere studiebijeenkomst vereist ongeveer 3 tot 5 uur studievoorbereiding.

Studiemateriaal

Het meest actuele studiemateriaal wordt gebruikt.

Resultaat

 • U heeft inzicht in voorraadstromen. 
 • U bent in staat om kwaliteitsaspecten toe te passen. 
 • U leert de basis van voorraadbeheersystemen. 
 • U krijgt inzicht in de basisbegrippen van voorraadbeheer. 
 • U bent in staat om een voorraadinventarisatie te maken. 
 • U leert hoe een voorraadplanning gemaakt wordt. 

Programma

 • Voorraadbeheersing en voorraadkosten
 • Voorraadbeheersystemen
 • Praktijkbijeenkomst 1
 • Opslagbeheer en goederenstroombesturing
 • Voorraadplanning en informatiestromen
 • Praktijkbijeenkomst 2

Programmaduur

Deze praktijkopleiding bestaat uit totaal 6 dagdelen. Er zijn 4 dagdelen van theorie met praktijkopdrachten en twee dagdelen worden ingevuld met praktijkcases.

Diploma

De praktijkopleiding Voorraadbeheer biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • Praktijkopleiding Voorraadbeheer

U schrijft tijdens de opleiding een Verbeterplan Praktijk-Case©. Dit verbeterplan is gericht op de eigen organisatie. Met het schrijven van dit verbeterplan toont u aan dat u de aspecten van de studie op de juiste manier begrepen heeft en in de praktijk toe kunt passen.

Investeringsoverzicht

De investering bedraagt € 2.395,- ineens en bestaat uit:*

 • Leskosten: € 2.095,- 
 • Literatuur: € 125,-
 • Kosten Projectplan: € 175,- 

Alle genoemde prijzen zijn  excl. BTW

Studeren met je collega

Wanneer twee personen tegelijkertijd en op dezelfde locatie één opleiding / training of workshop willen volgen geven wij een aantrekkelijke korting van 25% op de leskosten van de 2e persoon.

Subsidies en fiscale kortingen

Scholing wordt gestimuleerd door de overheid. Zo komen werkgevers in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming voor de studiekosten. Betaalt u zelf de opleiding? Dan kunnen de opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Door goed gebruik te maken van deze fiscale voordelen kost een opleiding voor u of uw werkgever aanzienlijk minder.

Contact

Telefonische bereikbaarheid van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00. Vrijdag van 08.00 tot 17.00.

088 – 4 20 22 33

U kunt ons ook een e-mail sturen.